Boete belastingdienst te laat aangifte omzetbelasting

Datum van publicatie: 30.06.2019

Fijn dat je dit interessant vond. Niet-noodzakelijke Niet-noodzakelijke. Vaak doe je maandelijks of per kwartaal aangifte voor de omzetbelasting.

Een bedrijf beginnen vergt, naast veel tijd en energie, vaak ook investeringen op financieel gebied. Op deze pagina's vind je informatie en artikelen over de voornaamste belastingen waarmee veruit de meeste ondernemers rekening moeten houden, te beginnen met:. Alleen bij grote calamiteiten maak je kans op coulance. Of klik hier om deze melding te verbergen Akkoord. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!

En wie stout is, krijgt straf.

Die kun je het beste gewoon betalen. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. Bij betalingsproblemen kun je de Belastingdienst ook telefonisch om kort uitstel van betaling van belastingschulden vragen. Laat je het over aan een boekhouder.

Dat kan soms telefonisch, boete belastingdienst te laat aangifte omzetbelasting, maar alleen bij een bedrag kleiner dan 20 duizend  euro, dan hoef je deze alleen maar in te pluggen in de USB poort van je computer.

Werk aan een ijzersterke start.
 • Dan krijg je ook een betaalverzuimboete over het te laat betaalde bedrag. In deze rol verzorgt zij de complete  boekhouding  en  belastingaangiften  voor ondernemers die zich niet op hun administratie willen focussen.
 • In deze blog gaan wij de mogelijke boetes van de Belastingdienst behandelen.

Omzetbelasting en loonheffingen

Hieronder valt ook: met opzet geen aangifte doen, omdat je saldo te laag is om het bedrag te voldoen. Dan is het aan te raden om een boekhouder of accountant in de arm te nemen. Meer Belastingdienst btw btw terugvragen. Wat vind je van dit artikel? Lees verder.

 • Een overzicht van wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met je boekhouding.
 • IkGaStarten heeft nog ruim andere artikelen Zoekveld.

Ook delen we informatie over boete belastingdienst te laat aangifte omzetbelasting gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Werk aan een ijzersterke start. Op deze pagina's vind je informatie en artikelen over de voornaamste belastingen waarmee veruit de meeste ondernemers rekening moeten houden, te beginnen met:. Meld je gratis aan en start ng sterker. In sommige gevallen heeft u niet genoeg aan deze vier maanden uitstel. Of klik hier om deze melding te verbergen Akkoord.

Geen aangifte gedaan

Je moet dan de opgelegde boete wel betalen, maar de aanslag niet. Bijgewerkt op: Omzetbelasting te laat ingediend of betaald?

Zoek je iets anders of gewoon mr. Waar moet je op letten aangifte omzetbelasting over het laatste kwartaal Verkopen aan het buitenland. Het gaat niet om een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting over met een datum vr 1 november ? In deze 5 tips: fiscale voordelen voor de aangifte inkomstenbelasting.

Meld je gratis aan en start ng sterker.

U betaalt te laat

Kun je door omstandigheden de verschuldigde belasting niet op tijd betalen? Het gaat niet om een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting over met een datum vóór 1 november  Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?

 • Ging er iets mis met je kwartaalaangifte omzetbelasting btw-aangifte , of ben je het gewoon vergeten?
 • Zorg dan dat je stukken tijdig bij de boekhouder binnen zijn.
 • Btw-aangifte doen?
 • De Belastingdienst houdt de datum aan waarop het bedrag bij hen op de rekening wordt gestort en dus niet de datum waarop jij de betaalopdracht hebt verzonden.

Heeft u te laat aangifte gedaan of te laat betaald. Laat dit veld leeg. In sommige gevallen heeft u niet genoeg aan deze vier maanden uitstel. Belastingaangifte: vaak een vervelende klus, boete belastingdienst te laat aangifte omzetbelasting. Als je deze deadline overschrijdt, maar net iets te laat. Zakelijke rekening nodig. Of je hebt betaald, maak je je mogelijk schuldig aan betaalverzuim.

Dien je de aangifte na de coulancetermijn badgley mischka schoenen nederland of helemaal niet.

De meeste ondernemers moeten ieder kwartaal aangifte voor de omzetbelasting ofwel btw-aangifte doen!

Inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting

Dan zijn er twee mogelijkheden. Er gelden aangescherpte regels als het gaat om het betalen van aangiftebelastingen, zoals de loonheffingen en de omzetbelasting btw. De Belastingdienst is eigenlijk te vergelijken met die ene ouder die vroeger al een minuut na twaalven belde naar het stoute kind.

Dan kun je een naheffingsaanslag krijgen. Enkele bruikbare links: Belastingdienst: ik ben te laat met betalen, wat nu? Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen indien u interesse heeft.

Goed om te weten:

Comments

 1. Het kan voorkomen dat de Belastingdienst, nadat je één of twee keer te laat bent geweest, eist dat je de btw-aangifte maandelijks doet. Een gratis tool voor startende ondernemers.
 2. Je kunt die schatting natuurlijk betalen, maar het is volgens de fiscus handiger om snel even zelf je aangifte alsnog te berekenen en dat bedrag te betalen, zeker als het bedrag dat jij berekent wat lager uitvalt. De btw-calculator.
 3. En als je wél omzetbelasting moet betalen, welk tarief geldt dan voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via of vul het contactformulier in.

Voeg een reactie toe

© 2019 theriverwarrior.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |