Interactieve kaart nederland maken

Datum van publicatie: 17.07.2019

Zodra je diverse markeringen aan een laag hebt toegevoegd, kan het een beetje onoverzichtelijk worden. Op de iPhone kan dit via Safari. Zo maakte Trouw over het verloop van de strijd tegen IS in Irak deze interactieve kaart.

Wij ontwikkelen nieuwe verhaalvormen, journalistieke producten en geven trainingen om de online journalistiek nog beter te maken. Inloggen Registreren Inloggen Vul hieronder je gegevens in om in te loggen. Met een editor kan de beheerder meteen ook de HTML-code invoeren. Kaartlagenbeheer Customized styling voor Google. Het inloggen is niet gelukt. Wil je een kaart verwijderen? Je kunt markeringen verschillende kleuren en vormen geven en informatie over een bestemming toevoegen, inclusief foto's en video's.

Inloggen Registreren Inloggen Vul hieronder je gegevens in om in te loggen. Met deze tool neem je de lezer als het ware mee op reis in je verhaal door telkens een stukje informatie te plaatsen bij een interactieve kaart nederland maken.

Klik erop en kies een kleur uit de lijst. Elke kaart kan bestaan uit een aantal lagen. De beheerder bepaalt wat in de interface van de kaart te zien is.

Door het selecteren van een werkbalk wordt in één keer een hele groep knoppen ingeschakeld. Eventueel geef je onder Beschrijving een korte beschrijving op. Probeer het op een later tijdstip nogmaals.
  • Pagina 2. Kaart stijl.
  • Tools , een lijst met de beste 85 tools in 17 categorieën, die journalisten helpen bij het maken van digitale verhalen. Je kaarten zijn bovendien op een Android-smartphone in te zien, met de app Mijn Kaarten.

Aardrijkskunde in het nieuws

Probeer het opnieuw. Bevestigingsmail verstuurd! Ze staan bekend om hun open source en gratis tools voor journalisten. Meer gegevens en groepen Geen advertenties Geavanceerde functies. Met een paar klikken kun je van een Google spreadsheet een interactieve tijdlijn maken.

Vul hieronder je gegevens in om interactieve kaart nederland maken te loggen. Toolsdie journalisten helpen bij het maken van digitale verhalen, naast ecologische potentie. Hierdoor kunnen we onze site blijven verbeteren. Uploading file. Klik op Opslaan om de markering aan de laag toe te voegen.

Klikbare afbeeldingen

Gelukkig kun je eenvoudig de kleur en de vorm van een markering wijzigen. Kijk maar eens naar dit mooie voorbeeld van De Zeit over de gezondheidszorg of deze interactieve kaart van de verkiezingen van De Berliner Morgenpost. Het is tijd om markeringen toe te voegen aan de kaart. Klik dan hier!

Tools heilig in! Naast een andere kleur interactieve kaart nederland maken je de markering ook een andere vorm geven! Kaarten maken zou zo eenvoudig moeten zijn. Om een nieuwe kaart te maken klik je op het plusje rechtsonderin.

Door het selecteren van een werkbalk wordt in n keer een hele groep knoppen ingeschakeld. Uploading file?

Méér dan een kaartje!

Wachtwoord herstellen Je wachtwoord is aangepast. Pagina 2. Markeringen kun je toevoegen door op de kaart te klikken of door een lijst met gegevens te importeren, helaas werkt deze laatste functie niet altijd even goed en wordt vaak een foutmelding gegenereerd.

Toon geavanceerde opties. Hiervoor klik je op de markering en kies je voor Bewerkenheeft u een suggestie voor een andere kaartoplossing. Klik erop en kies interactieve kaart nederland maken kleur uit de lijst. Je vind meer info op private kaarten in onze functies sectie, interactieve kaart nederland maken. Je kunt overigens kiezen of je de naam of de beschrijving van de markering in de lijst wilt zien. Vergeet niet om kolomnamen op te nemen - Je kunt ook ons Spreadsheet Template Excel proberen, het pictogram met het pensymbool.

En als dit wel het geval is, of klik op "Maak nu een kaart" en probeer het met onze voorbeeld gegevens.

Tip 01: My Maps

Mocht je nog niet zijn ingelogd in je Google-account, kies dan voor Sign in en log in met je Google-accountgegevens. Op de iPhone kan dit via Safari. Kopieer vervolgens de gegevens naar BatchGeo om een kaart met pinnen te maken.

WebGIS Publisher wordt al door veel organisaties gebruikt. Om je eigen kaart aan te maken ga je naar de website van My Maps. Later kun je een laag simpel aan- of uitzetten voor een helder overzicht!

Goed om te weten:

Comments

  1. Eleonoor
    Timescape  is vergelijkbaar met StorymapJS. Maak een kaart: 1.

Voeg een reactie toe

© 2019 theriverwarrior.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |