Verkorte kenmerkende aspecten geschiedenis vwo

Datum van publicatie: 29.09.2019

Vanaf voerde de paus met de Duitse keizer de Investituurstrijd over de benoeming van bisschoppen. De crisis van het wereldkapitalisme

Geef een cijfer:. Dit is een samenvatting van het boek Feniks en de historische contexten: - Republiek der Zeven Verenigden Nederlanden - Verlichtingsideeën en de democratische revoluties - Duitsland - Koude Oorlog Gracious Berichten: Was möchten Sie tun? Te gebruiken voor Havo en VWO examen. De uit de middeleeuwen stammende standenmaatschappij bleef in Europese landen bestaan tot het einde van de 18e eeuw.

Rijke edelen hadden legertjes met soldaten te voet en verkorte kenmerkende aspecten geschiedenis vwo met dure uitrustingen. Arbeiders richtten vakbonden op om gezamenlijk met werkgevers te onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. In een aantal landen hielden koningen vast aan het absoluut koningschap. Met een lange reeks oorlogen breidden Romeinen hun stadstaat uit tot een wereldrijk rondom de Middellandse Zee.

Onbeperkt toegang tot Zeker Weten Goed-verslagen De mogelijheid een leesdossier aan te maken Updates over de nieuwste Scholieren.

Tijdvak 1: Tijd van Jagers en Boeren (alleen VWO)

Er ontstond een splitsing tussen katholieken die bij de roomse kerk bleven en protestanten die eigen kerken stichtten. Ze voelden zich ook bedreigd door de Sovjet-Unie en wilden samen sterker staan in de Koude Oorlog.

Door verder te gaan met browsen, stem je in met het gebruik van onze cookies. Door deze oorlog stierven 27 miljoen burgers. Login op Girlscene!

Nelleke27 Lid sinds 3 jaar geleden 5 documenten verkocht. Zorg dan dat je toestemming hebt van je ouders om onze site te bezoeken? De samenvatting is gebaseerd op mijn 2 geschiedenis boeken. Ja, mache ich Nein. In de 5e en 4e eeuw v.

Tijdvak 2: Tijd van Grieken en Romeinen (alleen VWO)

Dit vinden studenten van Stuvia. Steeds meer Germanen drongen het rijk binnen en stichtten daar eigen staten, waarvan sommige duidelijk erfgenaam waren van de Grieks-Romeinse cultuur, terwijl in andere het Germaanse element dominanter was.

Speciale dank aan Nathalie, partner in crime. Dan heb je iets meer dan zes minuten per vraag.

By using our website, you accept the fact that we use cookies! De rooms-katholieke kerk was in het Romeinse rijk ontstaan. Ook het Chinese keizerrijk verloor een deel van zijn onafhankelijkheid aan koloniale mogendheden. Vorschau 1 aus 29 Seiten. In dit overzicht staan de begrippen die aan het einde van elk tijdvak worden verkorte kenmerkende aspecten geschiedenis vwo overzichtelijk in n document.

De beste notities

Koetje Berichten: 3. In kwamen Nederlanders onder leiding van Willem van Oranje in opstand tegen Filips vanwege zijn centralisatiepolitiek en zijn felle vervolging van protestanten.

De macht was in handen van regenten, die voor een groot deel werden benoemd uit de rijke stedelijke burgerij.

Terwijl het individu met zijn behoeftes centraal kwam te staan, nam de invloed van de kerk en de traditionele moraal af. Meer laden, verkorte kenmerkende aspecten geschiedenis vwo. De Tweede Wereldoorlog werd in Europa veroorzaakt door Hitler, die de bepalingen van de Vrede van Versailles ongedaan wilde maken.

Na verloor het Westen zijn overwicht in de wereld door de ontmanteling van de koloniale rijken. Show more wat is een gemiddeld netto inkomen. Naar buiten toe trad de Republiek op als eenheid.

Er ontstonden duizenden steden waar handelaren en ambachtslieden leefden. Bij de Europese expansie en in oorlogvoering werden veel nieuwe ontdekkingen en uitvindingen toegepast.

De beste samenvattingen

Gaan jullie de kenmerkende aspecten allemaal eerst opschrijven voordat jullie aan het examen beginnen?

Ben je jonger dan 16 jaar? Vorschau 1 aus 2 Seiten. Voorbeeld 2 van de 9 pagina's.

Je kunt bij ons nu gratis theorie examen oefenen voor het CBR De ontwikkeling van het wetenschappelijk denken en het denken over burgerschap en politiek in de Griekse stadstaat 5. Verlichte denkers ontwikkelden nieuwe, economie en samenleving, der auch fГr das FBI gearbeitet hat, indien jouw locatie functie ingeschakeld staat.

Goed om te weten:

Comments

  1. In de tweede helft van de 19e eeuw kwamen het confessionalisme en het feminisme op.
  2. Inloggen Eerst een account aanmaken?
  3. Gedurende de Opstand Tachtigjarige Oorlog breidden de opstandelingen hun gebied uit vanuit het westen van Holland en Zeeland tot vrijwel het huidige grondgebied van Nederland. Terwijl de nazi's steeds harder optraden, werden de anti-Duitse gevoelens sterker.

Voeg een reactie toe

© 2019 theriverwarrior.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |