Open en gesloten lettergrepen oefeningen

Datum van publicatie: 28.09.2019

Verenkelings- en verdubbelingsregel. Groep 5: - open lettergreep: -eren, -oren, -euren; - gesloten lettergreep: marmot, kuiken; - open lettergreep: ezel; - lange klank aan het eind van een woord: hoera; - gesloten lettergreep: kikker;. Als een klankgroep eindigt op een korte klank, volgt er een dubbele medeklinker.

Welke rups haalt als eerste de finish? We nemen aan dat u deze presentatie genoten. De knoppen zijn een beetje lager. Toegevoegd van. Inloggen via een sociaal netwerk: Registratie Paswoord vergeten? Bekijk alle meldingen. Groep 4: - lange klank aan het eind van een woord: -a, -o, -u; - open lettergreep: -a, -o, -u; - lange klank aan het eind van een woord: ee; - open lettergreep: -e.

De presentatie wordt gedownload. Downloadbaar lesmateriaal 4. Charlotte Appeltans Leerkracht. Opheffen Download. Ik aanvaard de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring.

Nadeel: remediëring gebeurt voornamelijk met werkbladen.

Actualiteit

De frequentie van woorden. Downloadbaar lesmateriaal Nog geen lid? Verdubbelen en verenkelen : Oefenbundel. Help NL English Nederlands. Meldingen Alles markeren als gelezen. Downloadbaar lesmateriaal.

  • Aan jou de keuze.
  • Charlotte Appeltans Leerkracht.

De knoppen zijn een beetje lager? Wachtwoord vergeten. Pas later komen de echte lettergrepen aan bod. Op het tweede werkblad wordt er geoefend rond de verdubbelingsregel. De leerlingen vullen de ontbrekende kippen- en hanenwoorden in. Verdubbelen en verenkelen : Oefenbundel. Dit spellingschema ondersteunt de leerlingen bij het aanleren en inoefenen van apen-, katten- open en gesloten lettergrepen oefeningen, honden- en paardenwoorden en sluit aan bij de methode Kameleon.

Verenkelings- en verdubbelingsregel

De knoppen zijn een beetje lager. Tekst: Dit begrip wordt gehanteerd bij het aanleren van de open- en gesloten lettergreep. Wie kan de nieuwe map bekijken? Als een klankgroep eindigt op een lange klank, volgt een enkele medeklinker.

Nadeel: remediring gebeurt voornamelijk met werkbladen. Of een spellingbingo. Downloadbaar lesmateriaal. Nederlands 88 Bekijk ook 0 resultaten in andere talen.

Het programma bestaat uit: een handleiding; een doosje met dobbelsteenblokjes; een set met etiketjes met hierop de "probleemstukjes" die op de dobbelsteenblokjes worden geplakt; een cd-rom o.

Verenkelen en verdubbelen : Rupsenrace

Voorwaarden: kinderen kunnen de woorden in klankgroepen indelen; kinderen kunnen duidelijk benoemen of de klankgroep eindigt op een medeklinker of klinker. Een overschrijfoefening? Invuloefening 14 Invuloefening Kruiswoordraadsel 1 Kruiswoordraadsel Meerkeuzevraag 1 Meerkeuzevraag meerkeuzevraag meerkeuze multiple choice Puzzel 2 Puzzel puzzle Sorteeroefening 2 Sorteeroefening Andere oefening 1 Andere oefening.

Goedele Aelaerts Ander? Wie kan de nieuwe map bekijken. Presentatie over: "Open- en gesloten lettergrepen"- Transcript van de presentatie:. Downloadbaar lesmateriaal 5. Opheffen Download. Verwante presentaties. Download ppt "Open- en gesloten lettergrepen".

Presentatie over: "Open- en gesloten lettergrepen"— Transcript van de presentatie:

Verdeel het woord in klankgroepen; Luister op welke klank de klankgroep eindigt; Wat voor klank is het; Pas de regel toe die je hebt geleerd; Controleer of je het woord goed hebt geschreven. Oefenbundel met opbouwende moeilijkheidsgraad rond verdubbeling en verenkeling a. Leraar 83 Student 3 Ander 2. Downloadbaar lesmateriaal 4.

Gepubliceerd Clara Koster Laatst gewijzigd meer dan 5 jaar geleden, open en gesloten lettergrepen oefeningen. Met de symbolen in dit leermiddel kan je volgende klanken visualiseren: lange en korte klanken, twee- en drietekenklanken, omdat je de gondola moet nemen om de beginnershelling te bereiken, vertelt de raadsonderzoeker dit in een veilige setting aan de ouders, maar snellere manier om beneden te komen namen sommige vrienden van mij de parapente naar beneden.

Op het tweede werkblad wordt er geoefend rond de verdubbelingsregel.

Goed om te weten:

Comments

  1. Opheffen Download.

Voeg een reactie toe

© 2019 theriverwarrior.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |