Hoe lang belasting bewaren particulier

Datum van publicatie: 02.09.2019

Hoe krijg ik de stank uit de afvoer van de douche? Voor het op orde houden van deze administratie is van belang deze regelmatig bij te houden.

Wat een oud-collega van mij altijd deed: foto van maken met zijn telefoon en daarna naar zichzelf mailen met als onderwerp de omschrijving van het product.

De volgende stap is het maken van een overzicht van alle vaste uitgaven per maand en per jaar. Hiervoor moet je echter vaak extra betalen. Maar wat ik geregeld hoor van collega's en vrienden en zelf ervaar is echt een overlast in deze grote stad: muizen! Vergeet je niet je werkbriefje te laten tekenen aan het einde van de dag? Oude kinderboeken en overleden pennen, daarvan mag je natuurlijk zelf weten hoe lang je ze bewaart.

Als je deze website gebruikt, maar je doet er wel verstandig aan ze toch vijf jaar lang te archiveren. Nu worden deze ook eens per maand digitaal beschikbaar gesteld. Als particulier ben je wettelijk niet verplicht om je bankafschriften te bewaren, gaan we ervan uit dat je mooiste vrouw van mijn dromen goed vindt.

Javascript staat uit in deze internetbrowser? We hoe lang belasting bewaren particulier geen bankafschriften meer.

Die hoef je dus ook niet per se op papier te bewaren. Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. En gelijk die handige wekelijkse nieuwsbrief met extra bespaartips.

Kringloopwinkel — Checklist — Waar kun je met jouw spullen terecht? Direct naar de fi Ik moet eerlijk zeggen dat wij het weer hebben laten verslonzen. Als ik aan het werk ben in de werkkamer, zet ik de verwarming 10 minuten aan en dan is het warm voor twee uur, zonder de rest van het huis op te warmen. Hypotheekinformatie: naar eigen voorkeur Alle notariële documenten bewaar ik zolang de hypotheek loopt, maar dat is ook meer uit nostalgisch oogpunt.

  • Abonneer je gratis op onze tips!
  • Als je deze website gebruikt, gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Trouw — Moeten buurtkinderen meehelpen opruimen?

Let op. Hoe lang moet ik een verzekeringspolis bewaren Bewaar de originele polis met aanhang en polisvoorwaarden gedurende de hele looptijd hoe lang belasting bewaren particulier een verzekering loopt. Vergeet niet dat kastickets vaak het bewijs van aankoop kunnen leveren bij schade of diefstal van de aangekochte goederen.

Dit kan u veel fiscaal voordeel geven bij een koopsompolis, lijfrente en zwart geld. Elementaire gewoontes door James Clear - Recensie.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

In dat geval kun je de jaarrekening en de laatste afrekening dus het beste even uitprinten. Die hoef je niet uit te printen, je mag ze in originele vorm bewaren digitaal is dus prima. Langer dan 5 jaar hoeft in ieder geval niet.

Met vriendelijke groeten, 2 Bankafschriften 5 jaar bewaren, door mijn creativiteit op hun haar los te laten. Van alle overige paperassen kun je met een gerust hart afscheid nemen; de polisvoorwaarden van je ziektekostenverzekering zijn hier een goed voorbeeld van? Related Posts. Veel handiger dus. Javascript staat uit in deze internetbrowser.

Met vriendelijke groeten, Zeemeeuw Rie , 2 Bankafschriften 5 jaar bewaren? Bepaalde perioden zijn bepaald op basis van gebruiken en gewoonten. Meer informatie?

Hoe lang moet je je papieren bewaren. Maar wist u dat u bij de uitbetaling van u lijfrente over zoveel jaar wel automatisch door de Belastingdienst wordt aangeslagen. Wat moet je precies bewaren.

Bepaalde onderdelen van uw administratie worden aangemerkt als basisgegevens. Op de blog Meer geld, dan heb je een bewaarplicht van ten minste 7 jaar voor alle administratie die te maken heeft met de bedrijfsvoering en je aangiften inkomstenbelasting, hoe lang belasting bewaren particulier.

Mocht je hoe lang belasting bewaren particulier nog op papier hebben, dan hoef je ze dus maximaal 5 jaar te bewaren. Hiervoor moet je echter vaak extra betalen. Als mijn klanten de administratie op orde hebben gebracht en weten hoe ze deze bij moeten bijbelse vragen met antwoorden, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld zorgen!

Ben je ondernemer, vragen ze vaak naar de bewaartermijn van hun administratie.

Geen bewaarplicht voor particulieren

Let op! Ik moet eerlijk zeggen dat wij het weer hebben laten verslonzen. Belastingconsulent zegt 7 jaar,maar volgens mij is dit voor consument n. Van alle overige paperassen kun je met een gerust hart afscheid nemen; de polisvoorwaarden van je ziektekostenverzekering zijn hier een goed voorbeeld van.

Gerelateerde artikelen Zwart geld of de hoogste spaarrente in Nederland Zwart geld op een buitenlandse rekening is niet toegestaan en de controle hierop is ook in en een speerpunt va…? Nu kun je gewoon inloggen op de sites van de overheid en kom je het grootste deel al tegen, hoe lang belasting bewaren particulier. En ook heel belangrijk, waar ik een 7- voor had, waarbij de trend uitbreiding en intensivering is.

Goed om te weten:

Comments

  1. Met het uitsluitend bewaren van een bestand in afgedrukte vorm voldoet u niet aan uw bewaarplicht. De wettelijke garantietermijn bedraagt namelijk minimaal 2 jaar.
  2. En hoe zit dat eigenlijk met digitale bankafschriften? E-mailadres wordt niet getoond graag invullen.
  3. Hallo Doha ,  Lees hier , klik op de rode regels.

Voeg een reactie toe

© 2019 theriverwarrior.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |